Misschien voor sommige mensen een ietwat vreemd artikel op de website van een internet & marketing specialist, maar toch vonden wij dit de moeite waard om met je te delen. Google lijkt namelijk een leuke stap gezet te hebben om ook in de zorg van belang te kunnen zijn, of worden.
Google heeft namelijk de Body Browser geïntroduceerd. Met de Google Body Browser is het mogelijk om het menselijk lichaam laag voor laag te verkennen, digitaal. Leuke bijkomstigheid is dat dit ook werkt in HTML5 en WebGL. Dus ook op mobiele apparaten.
Digitaal biologie leren
Google heeft de website volledig ontwikkeld in HTML5 en gebruikt om de 3D animaties mogelijk te maken de 3D-standaard WebGL. Gebruikers die deze tool willen gebruiken hebben om deze website te bekijken - omdat het in HTML5 is ontwikkeld - nog wel de nieuwste testversie van Chrome, Safari of Firefox nodig. Binnenkort is dit dus ook te bekijken in IE9.
Google heeft deze nieuwe dienst geïntroduceerd als zijne een "digitaal biologieboek'. Voor de bezoekers, bijvoorbeeld mensen die actief zijn in de zorg, is het hierdoor niet alleen mogelijk om de buitenkant van het lichaam te bekijken, maar men kan ook dieper in het lichaam kijken. Met behulp van "labels" krijg je zelfs de namen van de verschillende organen en lichaamsdelen te zien.
Specifiek zoeken
Naast de mogelijkheid om zelf op zoek te gaan door het hele lichaam door te spitten, is het ook mogelijk om te zoeken op de naam van spieren, botten of organen. Wie de naam intikt wordt door de applicatie direct naar de juiste plaats gestuurd. De applicatie - om het zo maar te noemen - kan op verschillende manieren gebruikt worden. Zo denken wij bijvoorbeeld aan de uitleg bij aan ziekenhuis / arts als u spierklachten heeft, op een eenvoudige, leuke en interactieve manier leerlingen het menselijk lichaam leren kennen, enz..
Nieuwe feature
Een leuke feature die Google met dit experiment introduceert is een veranderende URL wanneer de gebruiker iets aan de weergave aanpast. Anders dan bijvoorbeeld in Google Maps, verandert de URL. Dit is bijvoorbeeld handig om een URL van een bepaald gebied in het lichaam op te slaan als favoriet of om door te mailen naar iemand anders. Momenteel is er alleen nog maar een vrouwelijk model van het mensenlijk lichaam, maar Google belooft binnenkort ook een mannelijke versie van de Body Browser toe te voegen.